amazon

Betalen bij Amazon NL & DE

amazon

Amazon is in het buitenland razend populair. In Nederland heeft Amazon nu ook voet aan de grond gekregen. Op een paar uitzonderingen na kun je producten van Amazon Duitsland bestellen en naar Nederland laten bezorgen!

Het grootste shopping event van Amazon waardoor het steeds populairder wordt, Prime Day, komt er aan! Daar kun je hier alles over lezen.

Beginnen bij het begin

Om aankopen te doen via Amazon, moet je allereerst een account aanmaken (klik hier). Dit account is te gebruiken voor alle webwinkels van Amazon.

Naast het betalen met iDeal zijn ook andere mogelijkheden beschikbaar.  Hier leggen we uit welke alternatieve opties er zijn.

Er zijn twee manieren om zonder normale creditcard te betalen:

 1. Betalen met je bank (SEPA-betaling) Nieuw! Alleen bij Amazon DE
 2. Amazon gift card
 3. Prepaid creditcard

Dat ziet er op de website als volgt uit:

 

1. Betalen met je bank (SEPA-betaling)

Het makkelijkste is natuurlijk betalen met je eigen Nederlandse bankrekening. De Duitse Amazon is het daar mee eens en heeft daarom die mogelijkheid toegevoegd. De andere Amazon websites zijn nog niet zo ver. Om hiervan gebruik te maken op Amazon DE klik je in het betaalmenu op ‘nieuwe bankrekening toevoegen’. Het enige wat je dan hoeft in te geven is je BIC, IBAN en de naam op de rekening. Daarna kun je jouw bestelling afrekenen. Makkelijk zat!

2. Betalen met prepaid creditcard

Een prepaid creditcard verschilt in gebruik erg weinig van een normale creditcard. De prepaid creditcard is over het algemeen goedkoper dan een normale creditcard en door iedereen aan te vragen. Dit is bijvoorbeeld ook erg handig voor het boeken van vliegtickets en het huren van auto’s als je geen ‘normale’ creditcard hebt of wilt gebruiken.

Mastercard
De meest gangbare prepaid creditcard is de creditcard van Mastercard. Deze kaart kost je € 17,50 per jaar en als je binnen een maand € 15,- stort krijg je € 5,- cadeau. Dit is een van de goedkoopste en betrouwbaarste prepaid creditcards op de markt.

Voordelen van de prepaid Mastercard:

 • Je kunt overal ter wereld betalen als ware het een ‘echte’ creditcard.
 • Je krijgt een 180 dagen aankoopverzekering. Dit betekent dat je aankopen 180 dagen zijn verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging.
 • Je krijgt een aflevergarantie. Dit betekent dat als je iets besteld wat nooit wordt geleverd dan draait MasterCard op voor de gemaakte kosten.
 • En de kaart heeft geen BKR-toetsing, dus je uitgaven worden nergens vastgelegd.

Prepaid creditcard aanvragen
Het aanvragen van deze MasterCard gaat erg gemakkelijk online, je hebt hiervoor alleen je persoonsgegevens en een IBAN nodig.

Saldo
Je bepaalt zelf je limiet, waardoor je nooit meer kunt uitgeven dan wat je daadwerkelijk op de kaart hebt gezet. Je zet geld op de kaart door middel van internetbankieren. Terugstorten kan uiteraard ook, dit kost je wel weer € 0,95 per transactie, zie hiervoor ook de tarieven in het schema hieronder.

De tarieven (dus de kosten naast de vaste € 17,50 per jaar) zijn als volgt:

 • Koersopslag: 2%
 • Geldopname uit automaat: 2%
 • Storten: € 0,95 per storting
 • Uitbetalen: € 0,95 per uitbetaling

Check voor de overige ins en outs over de prepaid creditcard de website van MasterCard.

Let op; je bent met een prepaid kaart (meestal) niet verzekerd voor je aankopen.

3. Betalen met een Amazon Gift Card

Een snellere en makkelijkere manier om te betalen bij alle Amazons is met de Amazon Gift Card. De Amazon Gift Card met tegoed in Euro’s, Dollars of Britse Ponden kun je in je Amazon account inwisselen en gebruiken voor je bestellingen.

Amazon Gift Card
De gift card kan je aanschaffen met iDeal via Amazon. Je kunt Gift Cards kopen ter waarde van € 20,- € 50,- of € 100,-. Dezelfde bedragen gelden voor ponden en dollars.

Let op; je hebt per land/Amazon webshop een andere Gift Card nodig. Je kunt dus niet met een Gift Card van Amazon.co.uk betalen bij Amazon.de.

Voor Amazon.nl zijn er helaas nog geen Gift Cards beschikbaar, maar zoals in de volgende paragraaf wordt uitgelegd verkopen ze hier alleen e-Books.

 

Amazon.nl alleen voor ebooks
Zoals gezegd is de website van Amazon in Nederland nog niet zo groot als in het buitenland. Eigenlijk kan je op Amazon.nl (tot nu toe) alleen e-Books bestellen. Bij het aanschaffen van e-Books via Amazon.nl zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.
Je kunt alleen boeken kopen die je kan lezen op een Kindle e-reader. Amazon gebruikt namelijk een code waardoor je deze Kindle e-Books niet op een andere e-reader kan lezen. Dit geldt ook andersom, als je een Kindle e-reader hebt gekocht kan je geen boeken lezen van een andere aanbieder.
Kindle is op zich wel een goed merk, maar het is natuurlijk niet erg fijn dat je direct ergens aan verbonden wordt. Wel kan je op je smartphone of tablet de Kindle app downloaden, zodoende ben je niet volledig gebonden aan het kopen van een e-reader.

De verschillende buitenlandse Amazons
Genoeg uitgeweken over de e-Books van het kleinschalige Amazon.nl. In het buitenland is Amazon werkelijk waar gigantisch, er zijn dan ook vaak goede aanbiedingen te vinden. Jij kunt gewoon terecht bij Amazon.de/nl . Zo kom je uit op een compleet vertaalde versie van Amazon Duitsland, speciaal voor ons Nederlanders! Let op, soms gaat er bij een productvertaling toch iets mis, of staat er een heel “letterlijk vertaalde” tekst. Laat dit je niet afschrikken!
Als je van plan bent om iets in het buitenland te gaan bestellen via Amazon is het handig om vooraf even te controleren of het elders niet goedkoper is. De prijzen in de online winkels kunnen namelijk verschillen, dit komt omdat ze zich in een andere markt begeven. Meer weten over prijsvergelijking? Klik hier.

De bezorgkosten voor Amazon zijn erg goed te overzien. Dit zijn je opties:

 • Boeken worden altijd gratis verzonden
 • Standaardverzendkosten bedragen €3,49
 • Boven de €29 betaal je geen verzendkosten
 • Amazon Prime leden betalen geen verzendkosten (Een aanrader!)

Amazon heeft inmiddels een groot vertrouwen opgebouwd in het buitenland. Zie hiervoor ook bijvoorbeeld Trustpilot.

Bekijk ook onze uitleg over betalen bij webshops met creditcard of PayPal – hier

Waar wacht je nog op? Ontdek via de button hieronder wat er allemaal bij Amazon te vinden is!

Naar Amazon!

0/250

Vul a.u.b. geen persoonlijke informatie in.

Ben jij tevreden met dit artikel?

 • Zeer ontevreden

  Het spijt ons om te horen dat je zeer ontevreden bent! Hoe kunnen we jouw ervaring verbeteren?
 • Ontevreden

  Het spijt ons om te horen dat je ontevreden bent! Hoe kunnen we jouw ervaring verbeteren?
 • Neutraal

  Het spjit ons om te horen dat je niet echt tevreden of ontevreden bent. Hoe kunnen we jouw ervaring verbeteren?
 • Tevreden

  We zijn happy om te horen dat je tevreden bent! Hoe kunnen we jouw ervaring verbeteren?
 • Zeer tevreden

  We zijn happy om te horen dat je erg tevreden bent! Dank je! Zou je ons kunnen vertellen waarom?

Mis geen enkele aanbieding meer door onze Nieuwsbrief !

- Als eerste de beste deals direct in je inbox
- Tot 7 keer per week
- Elk moment opzegbaar

Door je aan te melden, bevestig je dat je het privacy policy hebt gelezen en je accepteert de toestemming om deals van us per email te ontvangen. (meer informatie over onze nieuwsbrief en analyses here).

Aanmelden
meer ontdekken
»