Betalen bij webshops met creditcard of PayPal (via iDeal)

Betalen bij webshops met creditcard of PayPal (via iDeal)

In Nederland wordt iDeal inmiddels bijna overal geaccepteerd als online betaalmiddel. Helaas, is dat nog niet bij alle webshops het geval. Zeker de buitenlandse webshops niet. Er wordt dan vaak alleen creditcard of PayPal als betaalmogelijkheid geboden. Wij leggen hieronder uit hoe je toch online met iDeal kan betalen.

Creditcard

Voor het aanvragen van een normale creditcard bij de bank, moet je vaak aan een BKR registratie (soort elektronisch dossier) kunnen voldoen. Gelukkig bestaan er behalve de reguliere creditcards, ook prepaid creditcards. Prepaid creditcards zijn creditcards waar geen bepaald krediet op staat. Dat betekent dat je er geen geld mee op kunt nemen als er geen geld op staat. Net zoals bijvoorbeeld de prepaid simkaarten voor je mobiel, moet de kaart eerst ‘opgewaardeerd’ worden voordat je hem kunt gebruiken.

Zo’n prepaid creditcard kun je op de site van MasterCard aanvragen, klik hier.

De kaart kost jaarlijks € 17,50. Er is een opzegtermijn van 1 maand. Mocht je de overeenkomst stop willen zetten, dan worden de overige maanden terugbetaald. Opzeggen kan schriftelijk of telefonisch. Je kunt na het aanvragen van de kaart, op de website van MasterCard via iDeal geld storten op de kaart. Daarna kan je de kaart op elke webshop als creditcard gebruiken om een betaling af te ronden.

Tip: Stort binnen de eerste maand na aanvraag van de prepaid creditcard € 15,- en krijg € 5,- extra gratis!

PayPal

Een PayPal account is eigenlijk niets anders dan een virtuele portemonnee. Je maakt een PayPal account eenvoudig aan op hun website, klik hier.

Maak een privé rekening aan. Log daarna in op je account. Onder het kopje ‘PayPal’ saldo zie je de optie ‘geld toevoegen via iDeal’. Selecteer dit en je wordt automatisch naar de iDeal pagina geleid. Na het voltooien van de betaling via iDeal staat er saldo op je account. Je kunt nu bij elke webshop kiezen voor de betaalmogelijkheid PayPal, inloggen op je PayPal account en dan betalen met je PayPal saldo.

 

Bekijk ook onze uitleg over betalen bij Amazon – hier

Blijf op de hoogte!

Mis nooit meer een aanbieding. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden
meer ontdekken
»

Nieuwste deals

Comments