shutterstock_603854822 (1) shutterstock_603854822 (1)

De juiste verzorging voor je sneakers

25/07/2017 - 14:41

Sneakers moeten we natuurlijk net zo goed als andere schoenen behandelen, misschien wel beter als je het ons vraagt. De gebruikte look is over het algemeen cool, maar gun je je sneakers een enigszins lang leven, dan is de juiste zorg zo nu en dan zeker nodig! Hoe je je sneakers het best onderhoudt, verschilt sterk per schoen en materiaal: leer moet bijvoorbeeld anders worden behandeld dan textiel.

Belangrijk voor elke schoen, ongeacht het materiaal, is dat je je schoenen in sprayed met een goede vuil- en vochtafstotende spray.  Hiermee geef je je sneakers een klein beschermlaagje waarmee ze in ieder geval iets zijn beschermt tegen alledaagse vuiltjes. Reinig en impregneer (insprayen) je schoenen elke paar maanden opnieuw, om ze zo lang mogelijk goed te houden.

Reinig je sneakers elke paar maanden, zodat ze zo lang mogelijk mooi blijven

Verder zijn er verschillende tips voor het onderhouden van schoenen van leer, nubuck en suède en textiel.

Leer
Je leren sneaker kan je voorzichtig ontdoen van vuil met een vochtige microfiber doekje. De dood van leer is te veel water, want dan wordt het broos. Daarnaast kun je wat leer vet gebruiken om de levensduur van het leer te verlengen.

Nubuck en suède
Voor nubuck en suède, kan je het beste een zachte borstel gebruiken. Hiermee verwijder je makkelijk het meeste stof en als extra kun je met een vochtige, pluisvrije doek de hardnekkigere vlekken wegpoetsen.

Textiel
Stoffen sneakers kunnen het beste worden gereinigd met speciale reinigingsmiddelen voor sneakers! Ook hier: best gereinigd met de hand in een bad of de gootsteen. Laat de sneaker na beste in de lucht of drogen in de zon.

Wat we vaak vergeten zijn de veters! Ook deze moeten af en toe worden gewassen of vervangen. Veters kun je makkelijk schoonmaken in de wasmachine of met de hand in een sopje. Je zult zien; schone veters maken een heel verschil!

Belangrijk! Laat je sneakers na het reinigen goed drogen, het beste gewoon aan de lucht, liever niet in de zon want dan is er kans dat ze verkleuren. Spray je schoenen daarna grondig in voor je ze aantrekt.

Comments