Savly Valentijnsdag Chocolade Rozenblaadjes Bonbons

DIY Chocoladerepen en bonbons maken doe je zo!

Frank Goorhuis Linders Savly

Frank

Loco voor choco

feb 7
Savly Valentijnsdag Chocolade Rozenblaadjes Bonbons

Chocolade in Nederland

Wij, net als de meerderheid van de Nederlanders, zijn gek op chocolade. Gemiddeld eten we 4,7 kilo chocolade per persoon per jaar (no judgment).

Zeker rond Valentijnsdag is chocolade hoog in trek. We sluizen ons loon door naar luxe bonbons, chocolade hartjes, repen en meer. Maar is dit het wel waard?

Wil je voordat je doorgaat naar de DIY chocolade eerst meer lezen over Valentijnsdag? Dat kan hier.

 

 

DIY Chocolade: doe het gewoon zelf!

Het ‘DIY’ concept wordt steeds populairder. Tegenwoordig maken we onze eigen smoothieglazen van weckpotten en kasten van omgebouwde pallets. Maar chocolade is ook heel makkelijk om om te toveren in iets veel mooiers: luxe bonbons en DIY chocolade repen die met liefde gemaakt zijn!

We hebben dit eens uitgeprobeerd, en het was een geweldig succes! In minder dan een uur tijd (inclusief het smelten van de chocolade) hadden we zakjes met bonbons en marmerchocoladerepen voor onze neus.
Pak ze leuk in, en voila! Een geweldig, thoughtful en betaalbaar valentijnscadeau voor je geliefde.

Wat heb je daarvoor nodig?

Het is echt heel simpel. Dit heb je nodig:

  • 400 gram chocolade (afhankelijk van hoeveel je wilt maken)
  • Een kom om de chocolade in te smelten
  • Vormpjes voor chocolade (repen/bonbons)
  • Versiersel, bijvoorbeeld gekleurde suiker, oreo koekjes, the sky is the limit!
  • Zakjes om de bonbons in te doen
  • Papieren wikkels om de repen in te verpakken
  • Eventueel een scheutje room voor een zachtere smaak

Het maken van de repen en bonbons is nog simpeler dan het lijstje hierboven.

  • Smelt de chocolade door de kom boven een pan met heet water op laag vuur te zetten (au bain-marie) en roer af en toe om verbranden te voorkomen
  • Laat de chocolade, nadat alles gesmolten is, even afkoelen
  • Vul terwijl de chocolade iets afkoelt de vormpjes met je toppings naar keuze
  • Vul daarna de vormpjes met een lepel met de gesmolten chocolade.
  • Laat iets afkoelen en zet daarna minimaal 2 uur in de koelkast om te stollen

 

 

Dat is alles! Hierna kun je zelf kiezen hoe je de chocolade presenteert. Wij hebben de repen verpakt in papieren wikkels en de bonbons in doorzichtige zakjes gedaan. Je kunt natuurlijk ook gewoon een schotel gebruiken!

Veel plezier! We zijn ontzettend benieuwd naar jouw creaties. Stuur ons via facebook een foto’tje!

Hieronder hebben wij een paar essentials voor je verzameld.

Frank Goorhuis Linders Savly

Frank

Loco voor choco

feb 7

0/250

Vul a.u.b. geen persoonlijke informatie in.

Ben jij tevreden met dit artikel?

  • Zeer ontevreden

    Het spijt ons om te horen dat je zeer ontevreden bent! Hoe kunnen we jouw ervaring verbeteren?
  • Ontevreden

    Het spijt ons om te horen dat je ontevreden bent! Hoe kunnen we jouw ervaring verbeteren?
  • Neutraal

    Het spjit ons om te horen dat je niet echt tevreden of ontevreden bent. Hoe kunnen we jouw ervaring verbeteren?
  • Tevreden

    We zijn happy om te horen dat je tevreden bent! Hoe kunnen we jouw ervaring verbeteren?
  • Zeer tevreden

    We zijn happy om te horen dat je erg tevreden bent! Dank je! Zou je ons kunnen vertellen waarom?

Mis geen enkele aanbieding meer door onze Nieuwsbrief !

- Als eerste de beste deals direct in je inbox
- Tot 7 keer per week
- Elk moment opzegbaar

Door je aan te melden, bevestig je dat je het privacy policy hebt gelezen en je accepteert de toestemming om deals van us per email te ontvangen. (meer informatie over onze nieuwsbrief en analyses here).

Aanmelden
meer ontdekken
»