Savly Valentijnsdag Chocolade Rozenblaadjes Bonbons

DIY Chocoladerepen en bonbons maken doe je zo!

Frank Goorhuis Linders Savly

Frank

Loco voor choco

feb 7
Savly Valentijnsdag Chocolade Rozenblaadjes Bonbons

Chocolade in Nederland

Wij, net als de meerderheid van de Nederlanders, zijn gek op chocolade. Gemiddeld eten we 4,7 kilo chocolade per persoon per jaar (no judgment).

Zeker rond Valentijnsdag is chocolade hoog in trek. We sluizen ons loon door naar luxe bonbons, chocolade hartjes, repen en meer. Maar is dit het wel waard?

Wil je voordat je doorgaat naar de DIY chocolade eerst meer lezen over Valentijnsdag? Dat kan hier.

 

 

DIY Chocolade: doe het gewoon zelf!

Het ‘DIY’ concept wordt steeds populairder. Tegenwoordig maken we onze eigen smoothieglazen van weckpotten en kasten van omgebouwde pallets. Maar chocolade is ook heel makkelijk om om te toveren in iets veel mooiers: luxe bonbons en DIY chocolade repen die met liefde gemaakt zijn!

We hebben dit eens uitgeprobeerd, en het was een geweldig succes! In minder dan een uur tijd (inclusief het smelten van de chocolade) hadden we zakjes met bonbons en marmerchocoladerepen voor onze neus.
Pak ze leuk in, en voila! Een geweldig, thoughtful en betaalbaar valentijnscadeau voor je geliefde.

Wat heb je daarvoor nodig?

Het is echt heel simpel. Dit heb je nodig:

  • 400 gram chocolade (afhankelijk van hoeveel je wilt maken)
  • Een kom om de chocolade in te smelten
  • Vormpjes voor chocolade (repen/bonbons)
  • Versiersel, bijvoorbeeld gekleurde suiker, oreo koekjes, the sky is the limit!
  • Zakjes om de bonbons in te doen
  • Papieren wikkels om de repen in te verpakken
  • Eventueel een scheutje room voor een zachtere smaak

Het maken van de repen en bonbons is nog simpeler dan het lijstje hierboven.

  • Smelt de chocolade door de kom boven een pan met heet water op laag vuur te zetten (au bain-marie) en roer af en toe om verbranden te voorkomen
  • Laat de chocolade, nadat alles gesmolten is, even afkoelen
  • Vul terwijl de chocolade iets afkoelt de vormpjes met je toppings naar keuze
  • Vul daarna de vormpjes met een lepel met de gesmolten chocolade.
  • Laat iets afkoelen en zet daarna minimaal 2 uur in de koelkast om te stollen

 

 

Dat is alles! Hierna kun je zelf kiezen hoe je de chocolade presenteert. Wij hebben de repen verpakt in papieren wikkels en de bonbons in doorzichtige zakjes gedaan. Je kunt natuurlijk ook gewoon een schotel gebruiken!

Veel plezier! We zijn ontzettend benieuwd naar jouw creaties. Stuur ons via facebook een foto’tje!

Hieronder hebben wij een paar essentials voor je verzameld.

Frank Goorhuis Linders Savly

Frank

Loco voor choco

feb 7

Comments