Gratis schoenen van Nike banner

Gratis schoenen van Nike, hoe zit dat?

Frank Goorhuis Linders Savly

Frank

Zou een moord plegen voor gratis Nike’s

mrt 2
Gratis schoenen van Nike banner

“Nike geeft gratis schoenen weg…”

Zo gaat het gerucht sinds de 55e verjaardag van de schoenengigant. Nederland is in de ban van de mogelijkheid om een paar sneakers van Nike kosteloos thuis gestuurd te krijgen. Echter lijkt Nike’s website hier niets over te vermelden! Is dit om de kosten voor het uitgeven van de gratis schoenen van Nike minimaal te houden, of klopt er iets niet?

Wij gingen op onderzoek uit!

“Ik heb gratis schoenen van Nike gekregen…”

Het kan maar zo zijn dat je dit bericht via Whatsapp binnen hebt gekregen. In dit bericht staat een link naar een pagina die er op het eerste gezicht als de normale Nike webshop uit ziet.

Echter is dit alleen een doorstuurlink die je automatisch redirect naar een hele andere website. Wederom heeft deze website iets weg van een Nike artikel, maar schijn bedriegt.

Dit is een typisch geval van phishing naar jouw informatie. Nike geeft helemaal geen gratis schoenen weg voor hun 55e verjaardag. Punt. Klaar.

gratis schoenen van nike gif groen addertje

Er zit een addertje onder het gras… Foto van Best Nikes op Pinterest

Hoe kan dit zich zomaar hebben verspreid?

De goedgelovigheid van de mens is een sterke kracht. De makers van de phishing site weten dat gratis schoenen van Nike een fantastische actie zou zijn en dat kortingsliefhebbers (lees: Nederlanders) hier heel blij van zouden worden!

Het bericht heeft zichzelf helaas als een lopend vuurtje verspreid en heeft veel mensen teleurgesteld. Wij hadden het ook graag anders gezien!

Wat nu?

Het leven gaat verder, ook zonder gratis schoenen van Nike. Niet getreurd! Wij hebben de oplossing voor je verdriet. Gratis zijn ze (net) niet, maar wij als kortingsjagers hebben een hele hoop Nike deals voor je die zo goed zijn dat je alsnog je vrienden erover kunt vertellen!

Naar de Nike deals

Dus Nike… Wanneer geven jullie dan écht gratis schoenen weg?

Comments