shutterstock_383520658 shutterstock_383520658

Zweetvoeten in sneakers – wat kan ik eraan doen?

25/07/2017 - 12:00

We houden van de zomer! Maar we houden ook van onze sneakers. Vooral met tropische temperaturen kan het helaas nog wel eens voorkomen dat je voeten gaan zweten en voor onaangename geurtjes zorgen. Maar maak je geen zorgen, er zijn een paar tips en tricks om de dag door te komen zonder dat je voeten uit je schoenen drijven.

Vermijd blote voeten
Ook al loopt het misschien fijner; toch is het beter om blote voeten in sneakers te vermijden. Koop een paar dunne sokjes, waarin je voeten goed kunnen ‘ademen’. Draag alleen sokken van wol of katoen en verwissel ze meerdere malen per dag als dat nodig is.

Verzorg je voeten
Hoewel velen het niet snel zullen toegeven, komen onze voeten er meestal slecht vanaf wat betreft persoonlijke hygiëne. Geef je voeten ’s avonds eens een lekker voetenbadje en droog ze goed af met een handdoek. Je kunt je voeten daarna ook nog insmeren met zinkolie.  Je zult snel verschil zien als je een beetje extra aandacht aan je voeten besteedt!

Geef je voeten eens een lekker voetenbadje

Voet-deo
Speciale deodorant voor de voeten kan ook bijdragen aan het verminderen van de zweetgeur. Bovendien kunnen deodorants ook goed zijn tegen de bacteriën. Een alternatief is talkpoeder; dit kun je in je schoenen of op je zooltjes en voeten doen.

Keuze van Sneaker
De keuze van de sneakers is natuurlijk ook van cruciaal belang als het gaat om de vorming van lichaamsgeur. Draag zomers liever ademende materialen zoals leer, katoen of mesh om het risico van geurtjes te verminderen. En wissel je schoenen af! Zorg er voor dat je niet elke dag dezelfde schoenen draagt zodat je voeten tijd hebben om ‘op adem te komen’.

Tot slot. Als je sneakers echt stinken, gooi ze dan eens in de wasmachine! Of poets ze in de gootsteen of wasbak. Het beste met lauw water en een beetje afwasmiddel of een speciale schoenenreiniging en een zacht borsteltje. Laat je sneakers na het reinigen goed drogen, het beste gewoon aan de lucht, liever niet in de zon want dan is er kans dat ze verkleuren.

Comments